Πρόσβαση - Χάρτης  

   

Διαφημίσεις  

 gratsanis

 

 

 

 

 

   

ΠΕΖΟΠΟΡΕΙΑ 2017

Περιγραφή πεζοπορικής διαδρομής «Ανάβαση στα Τζουμέρκα»
Διοργάνωση: Πολιτιστικός Σύλλογος Ματσουκίου Ιωαννίνων Η ΒΥΛΙΖΑ
Πανελλήνια Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Βλάχων
Δήμος Βορείων Τζουμέρκων
Παρασκευή 11 Αυγούστου 2017
Τόπος: Ματσούκι Ιωαννίνων σε τμήμα της κορυφογραμμής Ηπείρου – Θεσσαλίας από θέση Κριθάρια έως τη θέση Προφήτης Ηλίας.
Γενικές πληροφορίες: Η διαδρομή έχει μήκος περίπου 6km. Ανάβαση από 1800m σε 2220m και κατάβαση στα 1800m. Εκτιμώμενη διάρκεια περίπου 4 ώρες. Η διαδρομή χαρακτηρίζεται απαιτητική. Επιτρέπεται η συμμετοχή σε άτομα άνω των 15 ετών. Άτομα μικρότερης ηλικίας πρέπει να συνοδεύονται από κηδεμόνα.
Εναλλακτικά θα υπάρξει και δεύτερη πεζοπορική διαδρομή πολύ μικρής δυσκολίας σε δασικό δρόμο από τη θέση Κριθάρια στον Προφήτη Ηλία περίπου 3,5 km με εκτιμώμενο χρόνο 2 ώρες.
Εξοπλισμός: παπούτσια κατά προτίμηση ορειβατικά ή εναλλακτικά αθλητικά, μπατόν –κλίτσα, καπέλο, ζακέτα ή αντιανεμικό μπουφάν, νερό τουλάχιστον 0,5 λίτρα και ότι χρειάζεται ο καθένας για διατροφή η οποία μπορεί να μεταφερθεί από τα Κριθάρια στον Προφήτη Ηλία με αυτοκίνητο.
Λεπτομέρειες διαδρομής: Ξεκινάμε το πρωί στις 07:00 από τη θέση Μαυριά με αυτοκίνητα μέχρι την θέση Κριθάρια όπου θα συγκεντρωθούμε όλοι.
Αρχή πεζοπορίας 07:30 από θέση Κριθάρια σε υψόμετρο 1800m με ανηφορική διαδρομή προς την κορυφογραμμή(θέση Εικόνα). Το τμήμα αυτό της διαδρομής μήκους 1800m υπολογίζεται περίπου σε 1 ώρα.
Από την θέση Εικόνα(σύνορα Ηπείρου-Θεσσαλίας) σε υψόμετρο 2000m ακoλουθούμε ανηφορικά την κορυφογραμμή για 1500m και φτάνουμε σε υψόμετρο 2200m (θέση Φαρμακόλακος). Το τμήμα αυτό της διαδρομής υπολογίζεται περίπου 1 ώρα.
Συνεχίζουμε για 700m σε μικρή κατηφορική διαδρομή μέχρι υψόμετρο 2100m και διάρκεια περίπου 20min.
Στη συνέχεια κατευθυνόμαστε στο υψηλότερο σημείο της διαδρομής (στη θέση Σταυρός) και σε υψόμετρο 2220m για 500m τα οποία θα διανυθούν περίπου σε 45min.
Στο τελευταίο κομμάτι της διαδρομής κινούμαστε κατηφορικά για 1500m μέχρι τον Προφήτη Ηλία σε υψόμετρο 1800m. Η διάρκεια της κατηφορικής διαδρομής είναι περίπου 1 ώρα.
Εκεί θα υπάρχει υδροδοσία περίπου 1 λίτρο νερό στον καθένα και λουκούμι. Στάση για φαγητό και αναχώρηση με αγροτικά αυτοκίνητα προς τη θέση Κριθάρια απ΄ όπου και ξεκινήσαμε.
Στις φωτογραφίες εικονίζεται η διαδρομής της κ
ορυφογραμμής και το προφίλ.

 

Pin It
   

Καιρός  

   

Χορευτικό  

   

Πρωινός Λόγος Τρικάλων  

logo

   

Πρωτοσέλιδα  

   

Τελευταίες Ειδήσεις  

Όλη η επικαιρότητα στο palo.gr